MAZDA NIŽE NAGRADE

Mazda CX-30 i MX-30 osvojile Red Dot nagradu za dizajn 2020

Novi modeli Mazda CX-30 i MX-30 obje su prepoznate i nagrađene na natjecanju Red Dot Product Design 2020, a sve to zahvaljujući njihovom Kodo dizajnu…

Mazda CX-30 drugi je model japanskog proizvođača koji je oblikovan evoluiranim Kodo dizajnom čiji se korijeni nalaze u tradicionalnoj japanskoj estetici. Originalan izgled u najtraženijem, crossover segmentu, zasigurno pripada Mazdi te je upravo to prepoznao i žiri.

“Japanski majstori uvijek su cijenili jednostavnost i čistoču oblika.” rekao je Jo Stenuit, Mazdin europski direktor dizajna. “Takav pristup nadahnuo je naše dizajnere da uklone suvišne elemente i stvore nešto dinamično, a opet elegantno, suzdržanog izgleda, ali životno. Ovako mi doživljavamo japansku estetiku – senzibilitet koji stvara automobile koji vam pokreću emocije.”

(foto: Mazda)

“Dobitnici Red Dot nagrade dokazali su da su stvorili odlične proizvode koji uistinu zaslužuju nagradu.” smatra Dr. Peter Zec, osnivač i CEO Red Dot-a. “Proizvodi su osvojili žiri ne samo svojom estetikom, već i svojom funkcionalnošću. Dobitnici nagrada postavljaju nove standarde u svojim industrijama.” smatra Zec.

(foto: Mazda)

Ovo su redom osma i deveta Red Dot nagrada za Mazda Kodo modele nakon nagrade za Mazdu 3 2019., MX-5 RF 2017., MX-5, CX-3 i Mazdu2 (2015.) te prethodne generacije Mazde3 (2014.) i Mazde6 (2013.)

Red Dot je jedno od najvećih natjecanja u području automobilističkog dizajna. Pokrenuto je 1955. godine, a pobjednici ovog natjecanja iz područja automobila i motocikala imaju pravo na korištenje Red Dot simbola, međunarodnog pečata izvrsnosti.

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo