AUTOMOBILI, KOMBIJI, KAMIONI...

Mercedes-Benz u prvom kvartalu 2024. isporučio više od 500.000 vozila

Foto: Mercedes-Benz

 Mercedes-Benz Group AG prodao je 568.400 (-6%) automobila i kombija u prvom kvartalu ove godine, 10 posto električnih, 19 posto plug-in hibridnih

Mercedes-Benz u sektoru automobila bilježi rast prodaje u SAD-u (+3%) i solidan učinak u Europi, posebno u UK (+43%) i Francuskoj (+35%), dok je prodaja u Aziji bila pod utjecajem promjena modela i ograničenja opskrbnog lanca. Mercedes-Benz Vans postigao je značajan rast zahvaljujući porastu prodaje u Kini (+27%) i SAD-u (+15%).

“Naši kupci mogu očekivati uzbudljivu 2024. godinu s nizom fantastičnih lansiranja novih proizvoda, posebice u najekskluzivnijem segmentu. Jedna od top priča je pred vratima, to je dugo očekivana nova električna G klasa, koja će premijeru imati u Auto China u Pekingu za dva tjedna.” govori Britta Seeger, članica Upravnog odbora Mercedes-Benz Group AG. Marketing i prodaja.

Prodaja Mercedes-Benz automobila dosegnula je 463.000 jedinica (-8%) u prvom kvartalu, sa solidnim rezultatima u svim regijama osim u Aziji gdje su učinci promjene modela i uska grla u opskrbnom lancu imali snažan privremeni utjecaj na prodaju u prvom kvartalu. Pad prodaje u Kini uglavnom visi zbog E-klase, koja će s dugim međuosovinskim razmakom vrhunac prodaje doživjeti nadolazećim kvartalima.

Potražnja za plug-in hibridnim vozilima rezultirala je porastom prodaje od 6% u prva tri mjeseca, dok je globalna prodaja električnih vozila (BEV) Mercedes-Benz automobila dosegla 47.500 jedinica (-8%) u prvom kvartalu. Sveukupno, električna vozila činila su 10% ukupne prodaje Mercedes-Benz automobila u prvom kvartalu i 19% uključujući plug-in hibride.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo