ČAK 400 vozila u pripremi...

Alfa Romeo Tonale ide u službu Carabiniera

U Rimu je odrađena isporuka Glavnom zapovjedništvu karabinjera, Alfa Romeo Tonale postaje dio voznog parka…

Oko 400 primjeraka prve serije Alfa Romeo Tonale sa specifičnom konfiguracijom namijenjeno je mobilnim policijskim jedinicama diljem Italije.

Ovaj tjedan je u vojarni koja nosi ime generala Azolina Hazona – dobitnika Srebrne medalje za vojnu hrabrost – u sjedištu Glavnog zapovjedništva karabinjera, simbolično uručen novi Alfa Romeo Tonale Hybrid. On je dio početne serije od 400 Tonalea, koji bi trebao postati dio flote vozila između ovog srpnja i kasne 2024.
Događaju je nazočio zapovjednik general C.A. Teo Luzi, CEO Alfa Romea Jean-Philippe Imparato, Stellantis Country Manager, Italija Santo Ficili, kao i čelnici Glavnog stožera Glavnog zapovjedništva karabinjera.

Foto: Alfa Romeo

Prva serija Tonale modela namijenjena je mobilnim radio jedinicama diljem Italije, pridružiti će se Alfa Romeo Giulia AT8 od 200 KS kako bi se još više podigla učinkovitost karabinijera u hitnim slučajevima. Tradicionalna brzina i ažurnost intervencija koje su ovi automobili tijekom godina omogućili zaradili su im popularni nadimak “Gazzelle”. Inače, oznake ovih jedinica prikazuju munju i gazelu u skoku.

Po prvi put se vozilo iz C-SUV segmenta uvodi među vozila koja koriste mobilne radio jedinice. Ova diversifikacija pruža veću svestranost u izvedbi usluge, kao i značajno povećanje razine udobnosti za časnike, posebno korisno za duge smjene.

Isporučeni model Alfa Romeo Tonale opremljen je 1,5-litrenim hibridnim motorom od 163 KS, sa 7-stupanjskim TCT automatskim mjenjačem. Opremljen tradicionalnom bojom mobilne radio jedinice (crvena i plava s bijelim krovom). Unutarnja obloga redizajnirana je i modificirana kako bi službenicima pružila maksimalnu udobnost i odgovarala specifičnoj opremi (neprobojni prsluci, svjetiljke visoke vidljivosti, dugo vatreno oružje itd.).

Odluka o usvajanju hibridnih vozila najnovije generacije utjelovljuje predanost karabinjera zaštiti njihovog lokalnog područja, što je u skladu i načelima najveće lokalne policijske snage u Europi.

Autor

Preporučeni sadržaj