policijska nova "Pantera"

Alfa Romeo Tonale pojačava talijansku policiju, najavljena isporuka 850 primjeraka

Foto: Alfa Romeo

Prva policijska Alfa Romeo Tonale simbolično je uručena u Torinu u Alfa Romeo Centro Stile, prvi primjerak postaje dio flote vozila Polizia di Stato.

Novi Alfa Romeo Tonale u livreji Polizia di Stato stigao je na ceste Italije. “Pantera” (‘Pantera’) sa sportskim, privlačnim stilom, uskoro će se koristiti u Policijskoj upravi za držanje lokalnih područja pod kontrolom.
Novo policijsko vozilo Volante simbolično je danas predano Polizia di Stato u Torinu. Događaj je održan u Alfa Romeo Centro Stile, gdje su nazočni bili ministar unutarnjih poslova Matteo Piantedosi, šef policije Vittorio Pisani, izvršni direktor Alfa Romea Jean-Philippe Imparato i generalni direktor Stellantis Italia Santo Ficili.

Foto: Alfa Romeo

Opremljen hibridnim benzinskim motorom od 1.5 litara obuja (163 KS), automatskim mjenjačem sa 7 stupnjeva prijenosa, balističkom zaštitom i zaštitom od razbijanja i opremljen tehnologijom “Mercurio Extended” – kako bi se ubrzale provjere tijekom rada, model će biti distribuiran Općoj prevenciji i Uredu javnog spašavanja u svim policijskim upravama i glavnim policijskim postajama, počevši od prosinca.

Ukupno će se 850 automobila pridružiti floti Polizia di Stato u prvoj polovici 2024., prema Consip natječaju za agencije za provođenje zakona 2022., na kojem je pobijedio Stellantis.
Stoga je obnovljeno partnerstvo između policije i Alfa Romea, koje je započelo 1950-ih s 1900 Super TI speciale. Nastavilo se u ’60-ima i ’70-ima s proizvodnjom kultne Giuliette 1300 i Giulie super 1600, pa sve do plavo-bijelih policijskih automobila Alfa Romeo 33 koji su se na talijanskim cestama probili početkom 80-ih, koje su s vremenom zamijenile Alfa Romeo 155, 159 i Giulia.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo je oduvijek igrao temeljnu ulogu za policiju, a na imidž Polizia di Stato također su uvelike utjecali baš spomenuti automobili.
Nakon sporadične i uglavnom službene uporabe automobila prije Drugog svjetskog rata, Alfa Romeo 1900 TI bio je prvi posebno opremljen automobil koji je preuzela policija.

Foto: Alfa Romeo

Autor

Preporučeni sadržaj