AUDI RS 6 SEDAN

Audi RS 6: povratak limuzinske rakete sa 600 KS, koja juri 305 km/h i stotku hvata za 3,6 s

Audijev RS program na bazi serija A4 i A6, dokazao se u karavanskim izvedbama Avant. Prva limuzina, Audi RS 6 Sedan, stigla je u listopadu 2008. 

No, proizvedeno je samo 772 primjerka Top-Gun limuzine na bazi serije C6. Vremenom, ukusi se mijenjaju, a na to će zasigurno utjecati i kataklizma izazvana korona-virusom. Ljudi će se okretati klasičnim vrijednostima, klasičnim formama.

Iz Ingolstadta stižu najave, a to potvrđuje ilustracija X-Tomi Design, Top Gun imuzinske verzije aktualne serije C8 modela A6, uvedene 2018., čiju atraktivnost naglašavaju sportske dorade i 22-colni aluminijski naplaci.

Mehanika će biti jednaka kao u karavanskoj verziji: pokretat će se brutalnim biturbobenzincem s direktnim ubrizgavanjem 4.0 TFSI V8, najveće snage 600 KS i vršnog okretnog momenta od 800 Nm.

Vatreni će se potencijal 8-stupanjskim automatskim mjenjačem i pogonom quattro (4×4) usmjeravati na sve kotače za izvrsne performanse: ubrzanje do stotke za 3,6 sekundi i najveću brzinu od 305 km/h.

Zanimljivo, 48-voltnim sustavom Starter-Generator Audi RS 6 Sedan će 40 sekundi moći na ravnoj cesti zadržavati brzinu od 160 km/h, a ugrađen je i sustav Active Cylinder Control (ACC) isključivanja rada jednog cilindarskog bloka (ostanu raditi četiri od osam cilindara) pri vožnji manjim opterećenjem.

Hoće li ovaj model stići, ovisi o raspletu kataklizme s korona virusom, a mogao bi biti aktualan 2021.

Ilustracija: X-Tomi Design

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin