BAVARSKI VELIKANI

BMW X5 M i X6 M (2023.) upravo predstavljeni, još više tehnološki opcija i agresivnijih 625 KS!

BMW M nastavlja s novim modelima, na red je došao osvježeni X5 i X6. Bavarski SUV sportaši raspolažu s novim V8 motorom s 48V tehnologijom i snagom od 625 KS…

… ažurirnim vanjskim dizajnom i najnovijom upravljačkom/operativnom sustavu najnovije generacije, zajedno s BMW Curved Explatom i BMW operativnim sustavom 8. Baš kao i s nedavno osvježenim standardnim BMW X5 i X6, tako i M modele krase svježi dizajnerski naglasci, koji naglašavaju dinamičnu i ekstravagantnu auru oba modela.

Digitalna tehnologija ne samo da optimizira kontrolu i rad, već pruža i napredak u području automatiziranih sustava vožnje i parkiranja. Dolaze, dakle, rvi modeli visokih performansi iz BMW M GmbH uz 48V tehnologije. Najnovija generacija pogonske tehnologije ugrađene u novu konkurenciju BMW X5 M i Nova BMW X6 M konkurencija označava debi 48V tehnologije u modelima visokih performansi marke.

Foto: BMW

Električni motor integriran u kompaktno kućište 8-stupanjskog M StepTronic prijenosa donosi do 9 kW/12 KS dodatne pogonske snage i 200 Nm  okretnog momenta, a istovremeno funkcionira i kao starter generator postavljen na radilicu. Energiju potrebnu za to isporučuje 48V baterija smještena u odjeljku motora.

Tehnologija 48V spaja snage s novim M Twinpower Turbo V8 motorom od 4,4-litre obujma sada ima i ojačani pogon radilice, daljnje razvijeno turbopunjenje, novi kanal za usisni zrak i optimizirani sustav za opskrbu uljem i postupak odvajanja ulja. Omogućuje vršni moment od 750 nm između 1800 i 5.800 o/min i stvara maksimalnu izlaznu izlaz od 460 kW/625 KS pri 6000 o/min.

Foto: BMW

Novi BMW X5 M i BMW X6 M konkurencija ubrzavaju od 0 do 100 km/h za 3,9 sekundi. Standardni M sportski ispušni sustav s električno kontroliranim zakrilcima dodaje još jedan sloj iskustvu performansi sa svojim uzbudljivim zvukom pogona. U međuvremenu, novi katalitički pretvarači čine svoj dio kako bi poboljšali performanse emisija benzina.

Udobnost i sigurnost u novom BMW X5 M konkurenciji i BMW X6 M konkurenciji dodatno su poboljšani znatno širim izborom automatiziranih sustava vožnje i parkiranja. Standardni raspon funkcija upozorenja o sukobu je proširen tako da sada smanjuje rizik od sudara s biciklistima, pješacima i nadolazećem prometu prilikom isključivanja ceste.

Foto: BMW

Funkcija upozorenja o odlasku u traku nadograđena je dodatkom povratka trake uz pomoć u upravljanju. Popis dostupnih opcija sada uključuje i značajke kao što su automatska pomoć u ograničenju brzine, funkcija upozorenja izlaza, aktivna navigacija, kontrola brzine rute, prepoznavanje semafora (nije dostupno na svim tržištima), pomoćnik za zaustavljanje u nuždi i asistent za promjenu i spajanje trake.

Novi BMW X5 M i X6 M očekuje se u prodajnim salonima već krajem proljeća…

Foto: BMW

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo