zamjena za kultni W16

Bugatti i službeno potvrdio, stiže V16 Hybrid pogonski sklop

Foto: Bugatti

Nasljednik Chirona zadržava svih šesnaest cilindara. Zvuči nevjerojatno za ovo doba i eru u kojoj je sve orijentirano prema ekologiji…

Glasine su bile istinite – Bugatti stavlja V16 motor u svoj sljedeći hiperautomobil. Zamjena za Chiron trebala bi se otkriti u lipnju. Kako bi olakšali čekanje, ljudi iz Molsheima objavili su video sa zvukom motora okupanog karbonskim vlaknima. Kao što su ranije nagovijestili dužnosnici tvrtke, motor s unutarnjim izgaranjem dobiva hibridnu postavku.

Bugatti zasad ne želi dati dodatne detalje. Prethodni izvještaji nagovijestili su da je novi motor razvio Cosworth s ogromnim obujmom od 8,3 litre. Mogao bi čak biti i atmosferski, što ne bi predstavljalo šok budući da video nagovještava motor s visokim brojem okretaja.

Neki kažu da se okreće do vrtoglavih 9000 okretaja u minuti i radi s tri elektromotora kako bi isporučio kombiniranu snagu od 1.800 konjskih snaga. Međutim, jedina potvrđena činjenica je da je pogonski sklop hibridni V16, pa ove ostale detalje uzmite s velikom dozom rezervi.

Više službenih informacija trebalo bi biti objavljeno u nadolazećim mjesecima i pred sam debitantski nastup u lipnju.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo