NOVI RUMUNJSKI ADUT

Dacia Duster Coupé (2025.): novi iskorak rumunjske marke, kompaktni crossover bit će najjeftiniji premium model

Ilustracija: X-Tomi Design

Dacia Duster Coupé, uz atraktivan dizajn i funkcionalnost donosi bogatu i kvalitetnu opremu, a model s 3-cilindarskim turbobenzincem 1.0/101 KS i plinskom instalacijom stajat će oko 21.000 eura

Ilustracija: X-Tomi Design

Modelom Dacia Duster, rumunjski se proizvođač oprašta od svog imidža koji nije statusni simbol. Photoshop umjetnik X-Tomi ide korak dalje i na ilustraciji pokazuje kako bi Dacia Duster Coupé mogao izgledati. U principu, Dacia ostaje vjerna sebi: odlazeća generacija Dustera najjeftiniji je SUV na tržištu, cijenom od 17.400 eura.

Nova i treća generacija startat će od oko 19.000 eura. Vizualno se pak proizvođač odmiče od nekadašnjeg, vrlo prizemljenog dizajna. Duster je vrlo samouvjeren i više se ne treba skrivati ​​od konkurencije od kojih su neke znatno skuplje.  Performanse se kreću od trocilindraša od 101 KS (74 kW) s LPG-om do novog hibridnog pogona snage sustava od 140 KS (103 kW).

Ali dok drugi proizvođači svom SUV-u vole dodati takozvani coupé, Dacia je ovdje i dalje prizemna. Ali sada Photoshop umjetnik X-Tomi Design stupa na scenu i dočarava hatchback karoseriju preko novog Dacia Dustera. SUV coupé bio bi premijera u Daciji i mogao bi otvoriti potpuno nova tržišta. Iako bi Dacia Duster Coupé sigurno probila granicu od 20.000 eura. Ali čak i tada bi bio gotovo bez premca: sljedeći protivnik bio bi Renault Arkana od 28.900 eura…

Tehnički gledano, SUV coupe mogao bi koristiti ponudu motora običnog  modela Dacia Duster. Unutarnja oprema u Dacia Duster Coupé mogla bi biti čak i malo kvalitetnija. Što se tiče duljine, vjerojatno bi nadvisio svog pravog brata (4340 mm), ali bi stajao manje visoko na vjetru zahvaljujući ravnijoj liniji krova. Samo bi rezultirajuća lošija preglednost u svim smjerovima i manji volumen prtljažnika smanjili praktične mogućnosti kompaktnog SUV-a. Ali kao što znamo od kupaca SUV coupéa, to ionako igra samo sporednu ulogu.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo