VOLKSWAGEN GOLF 8 VARIANT

Volkswagen Golf 8 Variant, karavanska verzija kralja kompakata stiže na jesen

Volkswagen Golf 8 je spektakularnom prezentacijom podigao letvicu standarda C-segmenta, jasno pokazujući tko će biti ‘gazda kompaktne klase’. Stari kralj Golf 7 odlazi, a dolazi novi, Golf 8.

A jeste li primijetili novi brojčani identitet, jer su u Wolfsburgu mudro odredili da brojka generacije, premda i neslužbeno, više nije rimska?! Dakle novi junak iz Wolfsburga nije, kako su mnogi, pa i mi najavljivali, Golf VIII, nego Golf 8.

Sada je na redu najava njegove karavanske verzije Volkswagen Golf 8 Variant, koji će stići na jesen 2020. Bit će tehnološki blizanac s četvrtom generacijom modela Škoda Octavia Combi i nadolazećim novim Seat Leon ST.

Budući da Golf 8 leži na platformi Golfa 7 (naravno dorađenoj, očvrsnutoj i blago ojačanoj zbog većeg udjela visokočvrstih materijala), novi će Variant osnovnim mjerama biti praktički jednak dosadašnjem modelu.

Bit će, dakle, rastegnut na 457 centimetara, a prtljažnik će biti sličan kao u dosadašnjem modelu, od 605 do 1620 litara. U ponudi motora sve je isto kao u limuzinskoj verziji, s iznimkom osnovnog benzinca 1.0 TSI s 90 KS, koji neće biti u ponudi te će motorizacija startati sa 116 KS, u benzinskoj (1.0 TSI) i dizelskoj verziji (2.0 TDI).

Top Gun model, oznake R, ispaljivat će 300 KS.Volkswagen Golf 8 Variant stiže na jesen 2020. I još jedna ‘vruća vijest’. Monovolumenska verzija Volkswagen Golf Sportsvan, za kojeg se govorilo da je ugašen i da neće dobiti nasljednika (bilo je to očito neslužbeno), 2021. će dobiti verziju na bazi Osmice…

Zaključak: Rastegnuta verzija Osmice stiže na jesen sljedeće godine, neće imati rekordni prtljažnik (to drži Škoda Octavia Caravan), ali će donijeti najbolji balans svojstava, s motorima od 116 do 300 KS…

Autor

Preporučeni sadržaj