STIŽE U OŽUJKU 2021.

Renault Trafic Combi i SpaceClass, osvježenje postave za uživanje 9 putnika

Novi Renault Trafic u inačicama Combi i SpaceClass predstavlja novi dinamičan dizajn još izražajnijeg prednjeg kraja, novu karmin crvenu boju i dorađenu unutrašnjost…

Renault predstavlja potpuno novu generaciju Trafica za prijevoz putnika, dostupnog u dvije izvedbe – novi Renault Trafic Combi i novi Renault SpaceClass.

„Ove godine Trafic, legendarni Renaultov model koji je tijekom tri generacije u 50 zemalja prodan u više od 2 milijuna primjeraka, slavi 40. rođendan.” To je savršena prilika da Trafic Combi i SpaceClass osvježimo prepoznatljivim dizajnom, bogatijom ponudom motora i sustavima za pomoć u vožnji za veću sigurnost. Te inačice pripadaju segmentu osobnih vozila. U ovim inačicama, namijenjenim velikim obiteljima, lokalnim upravama, prijevozu VIP putnika ili kupcima u potrazi za pustolovinom, svatko će pronaći pravo vozilo za sebe.” rekao je Mark Sutcliffe, viši potpredsjednik Alijansina poslovnog odjela za laka gospodarska vozila.

Novi Trafic Combi prije svega je namijenjen vozačima koji se profesionalno bave prijevozom putnika (tvrtke ili zajednice) i velikim obiteljima. Ispunjuje njihove potrebe za većom količinom prostora i modularnošću, bez kompromisa u pogledu udobnosti i broja sjedala.

Novi Renault SpaceClass ispunjuje očekivanja najzahtjevnijih vozača i putnika koji traže prilagodljivost, prostranost i ekskluzivnu udobnost. Vozači koji se bave prijevozom važnih osoba i ostalih putnika odabrat će inačicu Signature koja nudi prostor poslovne klase. Kupcima koji žele pobjeći od svakodnevice namijenjena je inačica Escapade.

Novi Trafic Combi i SpaceClass ističu se novim vodoravno položenim poklopcem motora i okomitom prednjom maskom kojima duguju robusniji izgled. Istovremeno su novi odbojnici i Full LED svjetla koja imitiraju Renaultov prepoznatljiv svjetlosni potpis u obliku slova C, i koja su spojena kromiranom linijom, dizajn učinili profinjenijim i izražajnijim. Novi Trafic Combi i SpaceClass opremljeni su električno sklopivim retrovizorima, novim 17-inčnim naplatcima (dijamantne obrade u izvedbi SpaceClass) i elegantnijim poklopcima kotača. Dostupni su u sedam boja, uključujući i novu karmin crvenu boju koja dizajnu daje upečatljiviji izgled. Novi Trafic Combi i SpaceClass spremni su se prilagoditi najrazličitijim željama kupaca.

Potpuno nova armaturna ploča istaknuta vodoravnom linijom koja se proteže u obloge vrata ostavlja dojam veće prostranosti. Unutrašnjost ima nove pretince za odlaganje. Nova ručica mjenjača i okvir komandi klima-uređaja ukrašeni su kromom za veći sklad u unutrašnjosti. Nove boje i materijali dodatno obogaćuju mogućnosti prilagođavanja željama kupaca. Novi SpaceClass izdvaja se ekskluzivnom armaturnom pločom sive boje Meteor koja podiže razinu elegancije.

Novi Trafic Combi i SpaceClass imaju teretni obujam do 1,8 m3 i odlikuju se nenadmašnom modularnošću za do 9 putnika, što kupci znaju cijeniti.

Renault Trafic opremljen je multimedijskim sustavom s navigacijom Renault EASY LINK. Sustavom se upravlja preko 8-inčnog zaslona, a kompatibilan je sa sustavima Android Auto i Apple CarPlay te opremljen bežičnim punjačem pametnih telefona, što vam omogućuje da ostanete povezani cijeli dan.

Novi Trafic Combi i SpaceClass omogućuju jednostavniji pristup pretincima za odlaganje koji sada ukupno broje 86 litara, a nova ladica Easy Life nudi više od 6 litara obujma prostora za pohranu, nadohvat ruke!

Da biste mogli potpuno uživati u bezbrižnosti i sigurnosti, novi Trafic Combi i SpaceClass opremljeni su novom generacijom sustava za pomoć u vožnji. Oni uključuju adaptivni tempomat za održavanje odabrane brzine, aktivni sustav kočenja u nuždi koji upozorava vozača ili koči umjesto njega te sustav upozorenja na izlazak iz traka koji upozorava vozača ako je nehotice prešao preko pune ili isprekidane crte. Nova značajka je i nadzor mrtvog kuta koja olakšava prestrojavanje. Novi prednji zračni jastuk prikladan za dva putnika također povećava sigurnost.

Novi Trafic Combi i SpaceClass pokreću tri dizelska motora: novi motor dCi 150 (s ručnim ili automatskim mjenjačem EDC), koji je sada 5 KS snažniji, novi dCi 110 (s ručnim mjenjačem) i motor dCi 170 (s automatskim mjenjačem EDC). Bogatija paleta novog Trafica Combi i SpaceClass bolje se prilagođava različitim potrebama različitih kupaca.
6-stupanjski automatski mjenjač s dvije spojke EDC, dostupan sa 150 KS i 170 KS snažnim motorima povećava udobnost i odzivnost brzim i preciznim promjenama stupnjeva prijenosa. Motori su opremljeni sustavom Stop & Start i ispunjuju zahtjeve norme Euro 6D Full.

Više detalja o novom Traficu Combi i Renaultu SpaceClass predstavit ćemo početkom 2021., prije početka prodaje u ožujku 2021.

foto: Renault

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin