DOBRO JE ZNATI

Čemu služi strelica na pokazivaču količine goriva? Pokazuje s koje se strane tankira

Foto: 1000awesomethings

Kod većine europskih automobila strelica se nalazi s desne strane, ali postoje i vozila kod kojih se tankira s lijeve strane

Ta strelica nam pokazuje gdje se nalazi čep spremnika goriva u vozilu koje vozimo. Premda se čini pomalo besmislenom, korisna je u situacijama kada trebamo unajmiti automobil, a nismo baš upoznati sa svim njegovim funkcijama.

Većina automobila proizvedenih u Europi ima čep za ulijevanje goriva s desne strane, jer je to i logično mjesto za ulijevanje goriva. No kod automobila koji se rade za tržišta gdje se vozi lijevom stranom, čep se nalazi s lijeve strane.

Konstrukcijski ne postoji pravilo, jer se ponekad otvor za ulijevanje goriva postavlja na lokaciji gdje je to tehnološki opravdano, posebice kod vozila s pogonom 4×4, kod kojih prijenosni mehanizam uzima veći dio raspoloživog prostora za gorivni sustav, pa se čep postavlja gdje je pogodnije.

Za vozilo kojeg svakodnevno koristite strelica vam nije od pomoći, ali je itekako dobrodošla ako povremeno koristite poslovno ili rent-a-car vozilo s čijim karakteristikama niste upoznati.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo