DOBRO JE ZNATI

Forsiranje motora bitno povećava potrošnju goriva te smanjuje pouzdanost i trajnost

Najoolje je voziti u srednjem području okretaja, kad motor najmanje troši te je najmanje mehanički i toplinski opterećen

Forsiranje automobila nije dobro i sve savjete o korisnosti ‘ispuhivanja automobila’ treba uzeti s velikom rezervom. Za motor je najbolje da se vozi normalno, od niskih do visokih okretaja, ovisno o potrebi. Iznad okretaja najveće snage preporučljivo je ići samo u iznimnim situacijama (prilikom pretjecanja). Korištenje takvih okretaja često štetno za motor, posebice ako to radite bespotrebno, kao u vašem slučaju.

Samo jedno kratkotrajno preopterećenje može potrošiti motor više nego tisuće kilometara normalne vožnje. Friziranje automobila, odnosno spuštanje ovjesa ne savjetujemo, jer je za automobil najbolje ono što su mu podesili tvornički stručnjaci. U svijetu se radi veliki biznis s friziranjem automobila, jer je automobil mnogima sredstvo za zabavu, odnosno služi za ispoljavanje onoga što se ne mogu postići u drugim područjima života.

Upravo zbog toga u tome nema ekonomske logike, što je idealno za dobru zaradu onih koji se time bave. U postupcima koje navodite uništavate automobil, trošite gorivo i zagađujete zrak. Istodobno ugrožavate sigurnost prometa te se izlažete visokim kaznama. Na kraju, za prekomjerne okretaje koristite nelogičnu kovanicu njemačke i talijanske riječi.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo