ADITIV ZA RASHLADNI SUSTAV

LM Kühler Dichter: aditiv koji brtvi propustan hladnjak te osigurava učinkovitost rashladnog sustava

Liqui Moly Kühler Dichter zatvara manja propusna mjesta u rashladnom sustavu (hladnjaku, brtvi, crijevu…), sprječava pad tlaka i smanjenje količine rashladne tekućine te omogućava zadržavanje intenziteta hlađenja…

Dobro hlađenje jamči dug ‘život’ i ispravnost motora, ovo su ulaganja koja se višestruko isplate. Hladnjak (‘kiler’) je izmjenjivač topline ‘voda-zrak’, koji predaje višak topline okolini. Vanjska su rebra hladnjaka u vožnji izložena prisilnom strujanju zraka, a kad temperatura rashladne tekućine dosegne 95°C, termoprekidač uključuje ventilator, koji ubrzava prijenos topline s rebara na zrak, odnosno ubrzava hlađenje.

Da bi rashladni sustav ispravno funkcionirao, nužno je da bude čist i dobro zabrtvljen. Time se osigurava da se rashladna tekućina ne gubi te da se tlak može povisiti na 1,2 do 1,3 bara, čime se osigurava da se temperatura vrenja povisi na 120 Celzijevih stupnjeva. Kad se pojavi rupica (oštećenje) na hladnjaku, brtvi ili crijevu, onemogućava se stvaranja nižeg tlaka ispred pumpe te umjesto rashladne tekućine u sustav ulazi zrak.

Gubitkom rashladne tekućine povećava se rizik vrenja te uz stijenke motora koje treba kladiti, umjesto rashladne tekućine struji užarena para. Time se pogoršava hlađenje vitalnih dijelova motora i povećava rizik otkaza i kvara, u težem slučaju i havarije motora. LM Kühler Dichter zatvara manja propusna mjesta te tako sprječava pad tlaka i smanjenje količine rashladne tekućine.

Liqui Moly Kühler Dichter je:

– kompatibilan s običnom i destiliranom vodom te antifrizom
– pogodan za aluminijske hladnjake
– brzo i učinkovito zatvara male pukotine i curenja
– ne utječe negativno na pumpu vode i sustav grijanja
– preporučuje se i preventivno korištenje

LM Kühler Dichter je pogodan za sve rashladne sustave vozila, automobila, autobusa, kamiona, brodske motore. Može se koristiti i kad u sustavu postoje filtri vode. Način upotrebe: Dobro protresti i potom dodati u rashladni sustav. Pokrenuti motor i pustiti ga da radi 10 do 12 minuta na leru. Sadržaj je dovoljan za 10 litara rashladne tekućine, a omjer miješanja je 1:66.

Autor

Preporučeni sadržaj