HR PREMIJERA

Fiat 600e i službeno stigao u Hrvatsku, cijena uz poticaje od 27.490 eura!

Foto: Nikola Jurković

Fiat 600 u povijesti se definirao kao prvi automobil B-segmenta talijanske marke. Ponovno osvaja šarmom i zanimljivim vozačkim talentom…

U centru Zagreba upoznali smo novi Fiat 600e. Model koji se kroz povijest prvi put pojavio 1955. godine. Sredinom 20. stoljeća pokrenuo je Italiju i omogućio obiteljima da se voze tijekom ekonomskog procvata, te postao možda i najvažniji protagonist u priči masovne motorizacije u Italiji.

Narančasta Sun of Italy i plava Sea of Italy kombinacija ispred KD Vatroslav Lisinski (Foto: Nikola Jurković)

Novi Fiat 600e pozicionira se u B-segment. Dimenzijama mjeri 4.171 mm u duljinu, 1.781 mm u širinu i 1.521 mm u visinu. Nema sumnje kako je jako dobar izbor u urbanom načinu života, te će pojavom izazvati brojne reakcije.

Fiat 600e dostupan je u dva paketa opreme – RED i La Prima. RED paket nudi tri boje karoserije – crvenu, crnu i bijelu. Dok La Prima nudi kupcima još više opcija – narančastu Sun of Italy, plava Sea of Italy, siva Earth of Italy i plavo-zelena Sky of Italy.

Kako ih razlikovati na cesti? RED ima prednju rešetku u boji karoserije. Okviri svjetala za maglu su u crnoj boji (visoki sjaj). Vozi se na 215/65 R16 kotačima, a rub blatobrana je u mat crnoj nijansi, kao i poklopci retrovizora.

Dok La Prima vozi uz kromirani logotip 600 sprijeda, 18″ kotače, dok su rubovi prozora kromirani. Svi modeli 600e voze uz LED svjetla.

Damir Gotal, product manager Autocommerc Zagreb detaljno je predstavio novi Fiat 600e (Foto: Nikola Jurković)

Unutrašnjost krasi digitalno ruho, 7″ virtualni kokpit i 10.25″ Auto radio NAV i 6 zvučnika. Praktičnost kako kroz vožnju, 600e nudi i mnoštvo opcija kroz pretince.

Foto: Nikola Jurković

600 „La Prima” također ima ugrađen sustav za navigaciju i glasovno prepoznavanje („Hey Fiat”), ali i Wellness terapija za maksimalnu ugodu. Vozač može uživati u masaži, grijanim sjedalima i ambijentalnom osvjetljenju (8 boja).

Pogonski dio zastupa izvedbu od 115 kW, odnosno 156 KS uz moment od 260 Nm. S baterijom od 56 kW garantira doseg i do 400 km. Na autocesti ide najbrže 150 km/h, a do 100 km/h ubrzava za točno 9 sekundi.

U kakvim je odnosima s punjačima? Na javnim punionicama (11 kW) i na lokacijama gdje je trofazna struja, Talijani garantiraju 5:45 sati za punjenje od 0%-100%. Dok na brzim punjačima (100 kW) ta priča ide kudi kamo brže, odnosno treba pričekati samo 27 minuta za punjenje od 20 do 80%.

Poput Fiat 500e i novi 600e donosi prozračan interijer…

Fiat 600e hvali se i mnoštvom opreme i sigurnosne tehnologije. Prilagodljivi regulator brzine sa sustavom Stop&Go i sustav za
zadržavanje u sredini prometnog traka (u osnovnoj su opremi za verziju La Prima). Sigurnost na uskim mjestima osiguravaju prednji, bočni, stražnji parkirni senzori, stražnja kamera s prikazom pod kutom od 180°, sustav nadzora mrtvog kuta. Vrata prtljažnika sad se mogu otvoriti bez ruku, odnosno na senzor ‘zamahom’ noge. S druge strane, tu je još mnoštvo ADAS opcija. RED paket već u startu je dugačak, a La Prima još bogatiji.

Novi Fiat 600e službeno je dostupan u Hrvatskoj. Cijena je formirana od 36.490 eura za RED i 40.990 za La Prima. Uz poticaje, ova priča ipak dobiva puno više smisla, zato svi koji ste u dvojbi, ubrzajte i ugrabite svojih 9.000 eura…

Oni koji ne ‘lajkaju’ električne modele, mogu mirno spavati, jer već početkom ljeta stiže 600 u mild-hybrid 1.2 benzinskoj varijanti od 100 KS! Za početak samo s automatikom E-DCT…

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo