nova ERA U amg ODJELU

Mercedes-AMG C 63 S E Performance, zbogom V8, pozdravimo 4 cilindra i hibrid od 680 KS!

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-AMG C 63 S E Performance umjesto 4.0 V8 dobiva bi-turbobenzinca 2.0 s 476 KS i elektromotor od 150 kW, što ga do stotke katapultira za 3,4 s i brzine od 280 km/h

Preokret u 55-godišnjoj povijesti AMG tuninga: novi Mercedes-AMG C 63 S E Performance, znanjem i iskustvom iz Formule 1, donosi najsuvremenije tehnologije iz motosporta na cestu. Dvostupanjski elektromotor poprečno straga pomaže bi-turbobenzincu 2.0 postavljenom uzdužno sprijeda. Ovo je najsnažniji serijski četverocilindraš na svijetu! Otpuštanje snage i povećanje okretnog momenta odvijaju se spontano i bez odgode: kao u Formuli 1.

Električni pogonski sklop i baterija visokih performansi od 400 volti ekskluzivni su AMG patent, naglašavaju vrhunsku inženjersku kompetenciju programera iz Affalterbacha. Baš kao u Formuli 1, baterija je posebno konstruirana  za brzu izlaznu snagu i napajanjem litij-ionskim baterijama s inovativnim izravnim hlađenjem ćelija. Kombinirana snaga sustava je 500 kW (680 KS), kombinirani maksimalni okretni moment sustava iznosi 1020 Nm. Ovo su nove Top-Gun vrijednosti za novi Mercedes-Benz C-klase.

Ostale značajke nove serije modela je potpuno varijabilni sustav pogona na sve kotače. AMG Performance 4MATIC+ koristi se za prijenos pogonske snage na cesti, a uključuje Drift Mode za još više užitka u vožnji. Ovome je pridodano aktivno upravljanje stražnjim kotačima (4WS) kao standard, još jedna jedinstvena značajka u ovom segmentu.

Mercedes-AMG C 63 S E Performance otvaramo novo poglavlje u povijesti naše marke. Čak i 55 godina nakon osnivanja naše tvrtke, mi u AMG-u nastavljamo pokazivati ​​smjelost i volju da ostvarimo kreativnost, da isporučimo nešto posebno. Novi Mercedes-AMG C 63 je pravi ‘game changer’. Sa svojim revolucionarnim konceptom donosi potpuno novi pristup segmentu, koji je do sada bio prvenstveno karakteriziran obećanjem isključivo performansi, kaže Philipp Schiemer, predsjednik Upravnog odbora Mercedes-AMG GmbH.

S maksimalnom snagom sustava od 680 KS, doista držimo ovo obećanje. Ali inteligentni P3 hibridni koncept nudi mnogo više. Siguran sam da ćemo s ovom tehnologijom, koja uključuje mnogo znanja iz Formule 1, također privući novu skupinu kupaca, zaključio je.

Kao i u Formuli 1, baterija je posebno dizajnirana za brzu isporuku i preuzimanje energije. Električni domet od 13 kilometara omogućuje praktičan radni radijus, primjerice u gradu ili u stambenim područjima, stoji u službenom Mercedes-AMG dopisu.

U modelu Mercedes-AMG C 63 S, četverocilindrična jedinica razvija 350 kW (476 KS) pri 6725 o/min. To ga čini najsnažnijim četverocilindričnim motorom u serijskoj proizvodnji na svijetu. Maksimalni okretni moment od 545 Nm dostupan je pri 5250-5500 o/min. Generator pokretača s remenom (RSG) kombinira alternator i starter u jednoj komponenti.

RSG pokreće motor s unutarnjim izgaranjem i osigurava osnovnu opskrbu pomoćnih komponenti kao što su klima uređaj ili svjetla za vožnju. Ovo također vrijedi kada je vozilo na semaforu i razina napunjenosti visokonaponske baterije više nije dovoljna za podršku niskonaponskog električnog sustava u vozilu. RSG je integriran u visokonaponsku mrežu od 400 volti.

Snaga se prenosi preko AMG Speedshift MCT 9G mjenjača (MCT = Multi-Clutch Transmission), u kojem mokra startna spojka zamjenjuje pretvarač zakretnog momenta. Smanjuje težinu i, zahvaljujući nižoj inerciji, optimizira odziv na pritisak papučice gasa, posebno tijekom naleta i promjena opterećenja. Detaljno kalibrirani softver osigurava iznimno kratka vremena mijenjanja stupnjeva prijenosa kao i brzo višestruko prebacivanje u niže stupnjeve prijenosa ako je potrebno.

Osim toga, funkcija srednjeg gasa u načinima vožnje “Sport” i “Sport+” pruža posebno emocionalno privlačno iskustvo mijenjanja brzina. Tu je i funkcija RACE START koja osigurava optimalno ubrzanje iz mjesta. Prvi AMG primjerci C-klase u Hrvatskoj se očekuju krajem 2022.

Mercedes-AMG C 63 S E Performance
Ukupna snaga momenta 500 kW (680 KS)
Ukupni moment 1020 Nm
Motor 2.0-litre redni/ s električno potpomognutim turbo punjenjem ispušnih plinova
Obujam motora 1991 ccm
Snaga benzinskog motora 350 kW (476 KS) pri 6750 o/min
Najveći moment 545 Nm pri 5250-5500 o/min
Najveća snaga (el.motor) 150 kW (204 KS)
Najveći moment (el.motor) 320 Nm
Pogon AMG Performance 4MATIC+ pogon na sve kotače s potpuno promjenjivom raspodjelom momenta i načinom Drift
Prijenos AMG SPEEDSHIFT MCT 9G
Potrošnja goriva (kombinirana) 6.9 l/100 km(6.9 l/100 km)
CO2 emisije 156 g/km (156 g/km)
Potrošnja električne energije kombinirana 11.7 kWh/100 km 
Klasa učinkovitosti
Kapacitet baterije 6.1 kWh
Električni doseg 13 km
Ubrzanje 0-100 km/h 3.4 s
Najveća brzina 250 km/h, opcijski 280 km/h
Masa praznog vozila (prema EC) 2111 kg (2145 kg)

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo