SENZACIJA IZ MLADE BOLESLAVE

Škoda Vision GT, najsportskiji češki model ikad, nažalost samo kao digitalna vizija

Škoda Vision GT, virtualna vizija električnog bolida, inspiriranim trkaćim 1100 OHC iz 1957., najavljuje nove iskorake češke tvrtke

Nastavlja se tehnološka i dizajnerska ofenziva iz Mlade Boleslave. Predstavljena je virtualna vizija električnog sportskog jednosjeda Škoda Vision GT, kojeg nažalost nećemo viđati na utrkama električnih bolida, niti na cestama. Riječ je o dizajnerskoj kreaciji, namijenjenoj za korištenje u popularnoj video igrici Gran Turismo.

Inspiraciju za izgled češki su dizajneri crpili su iz trkaćeg modela Škoda 1100 OHC iz 1957., koji se zbog Hladnog rata nikada nije uspio dokazati na trkaćim stazama, a bio bi itekako konkurentan zapadnim jurilicama. Naravno, sve je prilagođeno suvremenim trendovima i električnom pogonu, po standardima Formule E.

Kokpit je trkaći, s aktivnim sjedalom koje bi vozaču pomoglo  svladati bočne sile, i upravljačem u formi dviju ručki koje objedinjuju sve upravljačke i pogonske funkcije. Škoda Vision GT ima neograničene mogućnosti u virtualnom svijetu, pa su mnogi već poželjeli stvarnu izvedbu. Nešto od toga, izvedeno iz atraktivne vizije, u sljedećim ćemo godinama vidjeti u Škodinoj ponudi.

Autor