DODATAK KOJI POMAŽE

Liqui Moly Diesel-Systempflege, aditiv za gorivo, melem za dizelski motor

LIQUI MOLY Diesel-Systempflege povećava cetanski broj, poboljšava performanse motora, štiti od korozije, čisti i podmazuje gorivni sustav te smanjuje trošenje vitalnih dijelova, poboljšava pražnjenje DPF-a

Dizelski automobili, bez obzira na priče i najave o masovnom dolasku električni automobila, bit će glavni izbor većine naših kupaca. Kupnja dobrog dizelskog automobila i dalje je najisplativija opcija te je njegovanje postojećeg, važan zadatak svakog vlasnika. Za ispravnost, dugovječnost i pouzdanost dizelskog automobila posebno su važni podmazivanje i napajanje gorivom.

Napajanje gorivom ima posebnu važnost jer dizelski motori, za razliku od benzinskih, ne koriste vanjski izvor topline za paljenje goriva, nego se ono samo pali, nakon ubrizgavanja u visokozagrijani zrak. Dizelski motor usisava zrak, koji se tijekom kompresije u drugom taktu zagrijava na više od 650°C te se gorivo nakon ubrizgavanja samo pali.

Pritom je potrebno određeno vrijeme, a kašnjenje u paljenju mjeri se u milisekundama. Što je kašnjenje u paljenju manje, motor bolje i učinkovitije t se smanjuje rizik nekontroliranih detonacija. Što je kašnjenje u paljenju manje, gorivo ima veći cetanski broj (CB), kao najvažniji pokazatelj kvalitete goriva.

Aditiv za dizelsko gorivo LIQUI MOLY Diesel-Systempflege povećava cetanski broj i tim poboljšava rad motora, povećava mu performanse i smanjuje potrošnju goriva. Kako se sustav dizelskog ubrizgavanja, a riječ je o visokopreciznom i opterećenom klipno-pumpnom mehanizmu, koji gorivo ubrizgava pri tlakovima većim od 2000 bara, podmazuje istim tim gorivom, važna je njegova mazivost.

Mazivost goriva je bitna kako bi se smanjilo habanje cilindara i klipova visokotlačne pumpe, u kojoj se obavlja primarno tlačenje, i brizgaljki, koje gorivo završno tlače i u spreju (raspršenim česticama) ubrizgavaju u cilindre. LIQUI MOLY Diesel-Systempflege (Systempflege – njem. njega sustava) smanjuje koeficijent trenja u kliznim kontaktima te povećava trajnost sustava za ubrizgavanje i klipnog mehanizma motora. Istodobno čisti sustav i sprječava nakupljanje naslaga te sprječava koroziju vitalnih dijelova sustava za ubrizgavanje i unutrašnjosti motora.

Važna uloga ovog aditiva za gorivo LIQUI MOLY Diesel-Systempflege je u poboljšanju i ubrzanju procesa čišćenja filtra krutih čestica (DPF), kroz proces regeneracije, kojim se ubrizgava dodatna količina goriva u kratkotrajnom i kontroliranom procesu spaljivanja nakupljenih čestica čađe u uređaju DPF. Svaki proces regeneracije povećava potrošnju goriva i razgrađuje ulje za podmazivanje (dio goriva dodatno ubrizganog tijekom regeneracije završava u ulju) te skraćuj vijek DPF-a.

Stoga ovaj aditiv, kroz poboljšanje i ubrzanje regeneracije DPF-a ostvaruje dodatnu i višestruku korist za vitalne dijelove dizelskog motora. Aditiv za dizelsko gorivo LIQUI MOLY Diesel-Systempflege se prodaje u dozi od 250 ml, koja je dovoljna za 75 litara goriva, a korisno ga je upotrijebiti svakih 2000 km. Dostupan j u prodavaonicama autodijelova.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo