TERENAC NA KVADRAT

Suzuki Jimny delta4x4 je nezaustavljiv, kao najmoćniji Mercedes-Benz G u mini-pakiranju

-

Suzuki Jimny delta4x4, ova terenska zvijer košta 56.000 eura, tri puta više od standardnog modela, ali pet puta manje nego što stoji kultni njemački terenac u prerađenom izdanju…

Suzuki Jimny vjerojatno ne treba dodatno predstavljati. Uostalom, to je najpoznatiji model ako tražite jeftino terensko vozilo. I to je savršena osnova za divlje off-road pretvorbe. To najbolje pokazuje verzija Suzuki Jimny delta4x4 u verziji Avus Auto.

Najveća promjena je očita: korištenje portalnih šarki. Rješenje koje se koristi s krutim ovjesima i znatno povećava razmak od tla. U ovom posebnom slučaju dobiva se dodatnih 22 cm više udaljenosti od tla. Kako saznajemo, Avus Auto je izradio 12 primjeraka ovog Jimnyja za sve terene.

I na toj osnovi, delta4x4 je doprinio ostatku novih dodatnih dijelova, uključujući crne 18-inčne kotače (s dizajnom s osam rupa) i 4×4 gume. Može li se paket dodatno prilagoditi? Da. Između ostalog, s cijevnim branikom od nehrđajućeg čelika, širokim branicima i vitlom nosivosti tri tone. Šasija također dobiva prilagodljive amortizere s vanjskim spremnicima, koji su poznatiji iz terenskih utrka.

S tehničkog gledišta, postoji mogućnost ugradnje diferencijala s ograničenim proklizavanjem i na prednju i na stražnju osovinu. To je uvijek prednost kada teren postane težak. Koliko znamo, postojale su i prethodne verzije, koje možete pronaći u priloženoj galeriji. Prvo, žuta verzija na kojoj se temelji ovaj post. Sivi model također ima prednja svjetla s metalnim poklopcima, vitlo za sajle i krovni nosač sa svime što vam je potrebno za adekvatan terenski izlet.

Što se cijene tiče, ovaj vrlo poseban Suzuki (homologiran u Švicarskoj i Njemačkoj) reklamiran je s cijenom od 56.000 eura. Za usporedbu: Jimny trenutno košta najmanje 26.990 eura.

Autor