OSVJEŽENJE ZA NISSAN MICRU

Nissan Micra (2021.), kultni gradski mališan blago osvježen i pritom izgubio dizelski motor

Nissan Micra je blago osvježena za slijedeću godinu, najveće su novosti gubitak dizelskog motora te bogatiji paketi opreme…

Osvježena Nissan Micra od 2021. poboljšava svoju ponudu opreme, zadržavajući istovremeno trenutni raspon Visia, Acenta, N-Sport i Tekna. To će kupcima omogućiti veći i bolji izbor prilikom konfiguriranja svojeg idealnog limenog ljubimca. LED prednja svjetla sada su standardna i za N-Sport i za Tekna, aluminijski naplatci stižu serijski od opreme Acenta, a 17″ diamond cut aluminijske felge stižu s paketom opreme Tekna.

Interijer je manje-više ostao identičan, infotainment sustav NissanConnect i dalje nudi Apple CarPlay i Android Auto sučelje, a tu je i sjajno Bose ozvučenje sa zvučnicima ugrađenima u prednja sjedišta – kao i na novom modelu Juke. Naravno, tu je i Around View Monitor koji serijski stiže od opreme Tekna, a to će svakako cijeniti svi vozači.

Najveća je novost u području motorizacije – jedini izbor motora je 1,0-litreni turbobenzinski motor IG-T 92 koji ispunjava Euro-6d normu, a razvija 92 KS. Dosadašnji 1.0 IG-T 100 i 1.5 dCi agregati više neće biti raspoloživi za kupovinu. Nissan tvrdi kako će novi motor biti uglađeniji i ekonomičniji od svog prethodnika.

Osvježena Micra na tržište stiže krajem ove godine, a cijene će uskoro biti poznate.