NOVI ADUT SLAVNE MARKE

Jeep Avenger (2023): prvi električni Jeep stiže iz Poljske

Foto: Jeep

Jeep Avenger (engl. Osvetnik), električni SUV B-segmenta, dugačak 4 m, pokretat će se elektromotorom od 100 kW te će s baterijom od 50 kWh imati doseg 400 km

Glasine su se kružile već neko vrijeme, a sada postoji sigurnost: mali električni SUV Jeep Avenger se uvelike priprema i na tržište stiže 2023. Američki Jeep, koji će se proizvoditi u Poljskoj (Tichy), ime je ‘posudio’ od modela iz koncerna, limuzine Dodge Avenger (1994. – 2014.). To bi mogao biti jak tržišni adut, slavne američke marke Jeep, na europskom tržištu.

Kako najavljuje Carlos Tavares, izvršni direktor koncerna Stellantis, koristiti koncernsku platformu CMP (Common Modular Platform), koju je projektirao PSA, a već je koriste Peugeot 208, Opel Corsa, Peugeot 2008, Opel Mokka, DS3 Crossback i Citroën C4. Izvedba će biti premium, oplemenjena svim hi-tech gadgetima.

Jeep Avenger će biti upregnut elektromotorom snage 100 kW (136 KS) i najvećeg okretnog momenta od 260 Nm, koji će pokretati prednje kotače (4×4 verzija, radi negativnog utjecaja na doseg i cijenu, zasad, nije predviđena), a zahvaljujući unaprijeđenoj litij-ionskoj bateriji kapaciteta 50 kWh računa se na doseg od 400 km.

U međuvremenu smo ga vozili. Cijeli test pročitajte ovdje.

Atraktivno dizajniran električni Jeep, u mini formatu, ali visoke funkcionalnosti i premium izvedbe imat će i razmjerno povoljnu cijenu od 40.000 eura. Jeep Avenger će debitirat će 17. listopada na salonu u Parizu, kad će se početi primati narudžbe.

Odakle naziv Jeep? Po Popajevoj maskoti Eugene i njenom glasanju – Jeep, Jeep…

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo