SUV i ČEŠKI GOLF

Škoda Scala i Kamiq (2024.), kompaktni modeli u osvježenom tonu

Foto: Škoda

Škoda je redizajnirala kompaktni SUV Kamiq i kompaktni hatchback Scala, za tržišno razdoblje do kraja 2025., kad se očekuju novi modeli s većim stupnjem elektrifikacije

Češka marka osvježenim i unaprijeđenim (redizajniranim) modelima Škoda Scala i Škoda Kamiq nudi visoku razinu aktivne i pasivne sigurnosti, zahvaljujući čvrstim karoserijama i još naprednijim sustavima pomoći. Oba se modela temelje na istoj modularnoj platformi MQB-A0 te pokreću unaprijeđenim turbobenzincima s direktnim ubrizgavanjem TSI, generacije evo2, od 3-cilindarskog 1.0 TSI (95 KS) do 4-cilindarskog 1.5 TSI (150 KS).

S profinjenim, oštro iscrtanim linijama, Škoda Scala izgleda još dinamičnije, dok Škoda Kamiq nakon ‘zatezanja bora’ nude više privlačnosti. Oba modela sada dolaze sa Škoda TOP LED Matrix prednjim svjetlima kao opcijom – prvi put za ove modele. Povećani udio recikliranih i prirodnih materijala za eksterijer i interijer osigurava veću održivost. Restrukturirana paleta proizvoda za oba modela sada se sastoji od tri razine opreme sa šest varijanti interijera zajedno s opcijskim paketima opreme.

Digitalni zaslon s dijagonalom zaslona od 8 inča i zaslon Škoda Infotainmenta od 8,25 inča već su standardni u svim modelima. Novi Simply Clever detalji zaokružuju osvježenje.

Foto: Škoda

“Kamiq i Scala redefinirali su kompaktnu klasu za našu marku i šire kada su lansirani. Sada smo dodatno usavršili oba modela, dižući dizajn, interijer i funkcionalnost na višu razinu. Novi Kamiq i Scala nadopunjuju našu snažnu liniju ICE motora i održavaju svoje snažne pozicije na tržištu.” govori Klaus Zellmer, predsjednik uprave Škoda Auto.

“Osvježavanje modela Scala i Kamiq stavlja veliki naglasak na sigurnost. Opsežna sigurnosna oprema sada također uključuje TOP LED Matrix prednja svjetla kao opciju – po prvi put u ovim modelima. U skladu s međunarodnom inicijativom Vision Zero, Škoda Auto želi aktivno doprinijeti smanjenju broja smrtno stradalih u prometu. Unaprijeđene serije modela Kamiq i Scala stoga nude širok raspon naprednih sustava pomoći, od kojih se neki obično mogu vidjeti u višim segmentima.” dodaje Johannes Neft, član uprave Škoda Auto za tehnički razvoj.

Ažuriranje modela uključuje restrukturiranje asortimana proizvoda. Dostupno je ukupno šest varijanti interijera u tri nove razine opreme Essence, Selection i sportskoj vrhunskoj verziji Monte Carlo. Slično potpuno električnoj obitelji Enyaq, dolaze u obliku Design Selections inspiriranih modernim životnim okruženjima, sa savršeno usklađenim bojama i materijalima.

Redizajnirane presvlake za sjedala, ploču s instrumentima i obloge vrata također koriste reciklirane tkanine zajedno s prirodnim materijalima kao što su konoplja i kenaf. Dodatne značajke opreme nude se kao paketi u nekoliko kategorija, a tu su i dodatne pojedinačne opcije. Opcijski sustav Climatronic dobio je novu, intuitivniju upravljačku ploču.

Nove razine opreme Essence, Selection i Monte Carlo nude ukupno šest varijanti interijera. Koristeći savršeno usklađene boje i materijale, Design Selections se oslanjaju na moderna životna okruženja. Design Selection “Studio” u novom osnovnom modelu Essence dolazi s presvlakama od crne tkanine. Razina opreme Selection nudi izbor između četiri različita odabira dizajna.

U Design Selection “Loft”, na primjer, siva tkanina korištena je za sjedala i ukrasnu podlogu na ploči s instrumentima, dok Design Selection “Lodge” dolazi s Suedia mikrovlaknima, opet u sivoj boji. “Lodge” također ima vruće žigosanje u boji bakra i LED ambijentalno osvjetljenje koje se standardno može prebaciti iz bijele u crvenu. Višenamjenski upravljač, ručica mjenjača i poluga ručne kočnice presvučeni su kožom.

Redizajnirane Škoda modele očekujemo u našim salonima tijekom listopada…

Autor

Preporučeni sadržaj